Skip to Content

Palántás Bibliafoglalkozás

Tisztelt Palántások!

Sok jót hallottam egy barátomtól, akinek gyermekei olyan iskolába járnak, ahol Palánta bibliaoktatás-foglalkoztatás is van és nagyon elégedettek vele, a gyerekek szeretik. Az én fiam csak szeptembertől kezdi az általános iskolát és szeretném tudni, hogy hol érhető el a Palánta a gyermekem számára legközelebb. Jelen pillanatban a legközelebbi és legszimpatikusabb iskolát néztük ki a fiúnak … (isk.neve) … a honlapjukon sajnos nem találok semmi ráutaló jelet a Biblia-oktatásra, de felmerült bennem, hogy semmit nem veszítek azzal, ha megkérdezem, látnak-e esélyt a "terjeszkedésre", akár ebben az iskolában való megjelenésre. Eléggé nyitottnak találtuk a nyílt napon a tanárokat, különösen az egyik alsó tagozatos tanító nénit :-).

Válaszuk tartalmától függetlenül, kívánok sok jó gyümölcsöt munkájukhoz!
Üdv, Cs.
 

A bábmisszió is egy lehetőség

A bábmisszió („Húsvéti csoda”) is egy lehetőség arra, hogy a megmentő Ige bekerüljön a családokba! Egy ilyen helyzetről számol be Palánta Olvasónk:

Férjem még nem hívő, és olykor kíváncsi, de többnyire egyenlőre még elutasító (sőt néha gúnyos is), ha Jézusról hall. Pedig hall néha közvetlenül tőlem, néha pedig gyermekeinktől, 9 éves kislányunktól, sőt, 5 éves kisfiunktól is. Néha még attól is dühbe gurul, ha imádkozunk a gyerekekkel, vagy megbeszélünk egy bibliai történetet, vagy ha hálát adunk az ételért, sőt, még a gospel zene is bosszantja – néha.

Kisfiunk a r-i óvodába jár, ahol már két alkalommal is találkozhatott a Palántás bábcsoporttal (hála az Úrnak)! Az ajándékba kapott CD-t itthon is nagyon szívesen hallgatja. Úgy tűnik, nagyon bement a szívébe az üzenet, mert már jó ideje azt mondogatja a CD alapján, sokszor mások előtt is: „Istennek minden lehetséges, ugye anya?!” És az a legcsodálatosabb, hogy erre már a férjem sem szokott mit mondani, csak egészen megdöbben, hogy kisfiunk ilyeneket mond, és hogy mennyire foglalkoztatja, amit hallgat!” :-)

Részlet egy bábcsoport - vezető leveléből

… Már régóta érezte a gyülekezetünk, hogy nyitni kellene a világ felé, Isten szeretetét hirdetve az embereknek. Éppen most lépett jogerőrealapítványunk - Nem vagy egyedül Alapítvány, mely azért jött létre, hogy céljainkhoz anyagi segítséget találjunk. Biztos vagyok benne, hogy Isten nyit majd ajtókat és már kész útja van számunkra.

A bábmisszió volt első lépésünk, ami csupa öröm és felüdülés nekünk is! Reméljük, hogy ilyen módon sok kisgyermek szívében Jézus neve kedvessé válik és erre az alapra az Úr majd építeni fog.

Köszönjük a sok szép bábdarabot, nagyon igényesek, lekötik, magukkal ragadják a gyermekek figyelmét. A Palánta füzet pedig igazi áldás a CD-vel, mert lehetőséget ad az élmények felelevenítésére, megszilárdítja az igazságokat, így nem múlik el a hatása az előadás végével.

Köszönjük munkátokat, tudjuk, nem hiábavaló az Úrban!

Rövid téli beszámoló

Kedves Palánta munkatársak!

Hálás szívvel köszönöm a szép lapot ,és azt a kitartást ,sok- sok munkát amit ebben az évben is tettetek a gyermekekért!
Én is gyermekmunkás vagyok, sőt miután elvesztettem a munkahelyemet novemberben, az egész decembert végig báboztam.
Felemelő élmény volt! Isten olyan megható módon ott volt velünk, hogy volt olyan, hogy megszólalni sem tudtam. Láttam ahogy gyerekek ölelgetnek bennünket a báb darab hatására, volt hogy sírva fakadt valaki,volt aki még soha nem hallotta Jézus születésének történetét. Megható volt a csapatban az összetartás segítőkészség, Valamennyien újak voltunk mégis jól ment minden,de nem azért mert mi mindent tudtunk ,hanem mert Jézus velünk volt,egy Szellemmel voltunk átitatva, dicsőség ezért neki!

Nagyszerű az a munka amit csináltok én is részese szeretnék lenni továbbra is. Isten áldjon meg benneteket rendelje ki az anyagiakat, szolgálókat, töltsön be minden szükségeteket!

Kívánok nektek békés áldott Karácsonyt!
F.A 2011. december 23.

Karácsonyi bábozás

Kedves Palánta munkatársak!

Hálás szívvel köszönöm a szép lapot, és azt a kitartást, sok- sok munkát, amit ebben az évben is tettetek a gyermekekért! Én is gyermekmunkás vagyok, sőt miután elvesztettem a munkahelyemet novemberben, az egész decembert végig báboztam.

Felemelő élmény volt! Isten olyan megható módon ott volt velünk, hogy volt olyan hogy megszólalni sem tudtam. Láttam, ahogy gyerekek ölelgetnek bennünket a báb darab hatására, volt hogy sírva fakadt valaki, volt aki még soha nem hallotta Jézus születésének történetét. Megható volt a csapatban az összetartás s a segítőkészség. Valamennyien újak voltunk, mégis jól ment minden, de nem azért, mert mi mindent tudtunk, hanem mert Jézus velünk volt, egy Szellemmel voltunk átitatva, dicsőség ezért Neki!

Nagyszerű az a munka, amit csináltok én is részese szeretnék lenni, továbbra is. Isten áldjon meg benneteket, rendelje ki az anyagiakat, szolgálókat, töltse be minden szükségeteket! … P.

Köszönet és bizonyság

Kedves Gyuri és Palánta munkatársak!

Ezúton szeretném megköszönni nektek ( Szelíd Csilla, Klári, Kőrös Erika), hogy lehetővé tettétek és eljöttetek kislányom óvodájába bábozni. Az úgy kezdődött, hogy:

Tavaly karácsony előtt néhány héttel az a gondolatom támadt, hogy kislányom óvodájába bábozni hívni titeket már túl késő, de esetleg egy cd-vel megajándékozhatnám az ovisokat. Meg is beszéltem az óvoda igazgatónőjével.  Megvettem tőletek a cd-ket, ám az utolsó pillanatban bekeményített az igazgatónő. Arra hivatkozva nem engedte meg a cd kiosztást, hogy nekik semlegesnek kell lenniük. Így elült a lehetőség, de ott hagytam pár cd-t, legalább hallgassák meg mire mondanak nemet. Idén novemberben kezdtem feszegetni a dolgot: eljutott a többi vezetőhöz, óvónénikhez a cd?

Az ovivezető helyettessel beszélgettem gyermekekbe elültetendő értékekről és így a palánta misszióról és délután az a hír várt, hogy mehetünk bábozni. Mitől ez a fordulat? De továbbra is megmaradt az a kikötés, hogy az előadásnak semlegesnek kell lennie.

Így mentünk el (Kálri, Csilla és én) dec. 2.-án bábozni 'Visszaszálló szavak' című bábdarabbal. Nagyon izgultam, hogy hogyan fogok tudni semlegesnek maradni, de mégis ISTEN-t is beleszőve beszélni. Az előadás előtt egy nappal derült ki, hogy két óvónéni is ismeri a Palántát, jó a benyomásuk róla. Ez némileg megfordította véleményeket, szabad lett ISTEN-ről, JÉZUS- ról énekelni.

Karácsonyi üdvözlet

Kedves Palánta munkatársak!

Hálás szívvel köszönöm a szép lapot ,és azt a kitartást ,sok- sok munkát amit ebben az évben is tettetek a gyermekekért!

Én is gyermekmunkás vagyok ,sőt miután elvesztettem a munkahelyemet novemberben, az egész decembert végig báboztam .

Felemelő élmény volt! Isten olyan megható módon ott volt velünk, hogy volt olyan hogy megszólalni sem tudtam. Láttam ahogy gyerekek ölelgetnek bennünket a báb darab hatására,volt hogy sírva fakadt valaki,volt aki még soha nem hallotta Jézus születésének történetét. Megható volt a csapatban az összetartás segítőkészség, Valamennyien újjak voltunk mégis jól ment minden,de nem azért mert mi mindent tudtunk ,hanem mert Jézus velünk volt,egy Szellemmel voltunk átitatva,dicsőség ezért neki!

Nagyszerű az a munka amit csináltok én is részese szeretnék lenni továbbra is .Isten áldjon meg benneteket rendelje ki az anyagiakat, szolgálókat ,töltsön be minden szükségeteket!

Kívánok nektek békés áldott Karácsonyt!

Panni (Fónyad Anna)

Rendőrségi megkeresés

Megdöbbentő levelet kaptunk egy rendőr őrnagytól:

"Tisztelt Misszió!

A ... Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési osztályán dolgozom hivatásos rendőrként, kollégáimmal igen sokat járunk ki a megye általános és középiskoláiba, kollégiumaiba, lakóotthonokba, különböző bűnmegelőzési témákban.
Először a t-i … Általános Iskolában hallottunk az Önök szervezetéről, igen nagy elismeréssel és pozitív véleménnyel, utána néztük meg honlapjukat, ami nagyon tetszett a kollégáknak.

A következő problémával fordulunk Önhöz:

Munkánk során egyre több olyan iskolával találkozunk, ahol igen sok a panasz az iskolai erőszakra, a gyerekek közötti agresszióra, egymás bántalmazására, illetve arra az esetre, amikor ez hosszabb ideje folyik. tehát átmegy zaklatásba, és az áldozatot ellehetetleníti. Ez utóbbi gonddal éppen ezen a héten találkoztunk egy megyebeli kis falusi iskolában újra, ahonnan nem olyan régen egy 7. osztályos tanulót kivettek a szülei, mert minden próbálkozás ellenére nem tudták "megmenteni " fiukat a zaklató társaktól.

Tapasztalataink a Palánta Gyermek- és Ifjúsági Misszió működéséről

A misszióval iskolánk már több éve ápol kapcsolatot. A közös együttműködésről elmondható, hogy nagyban hozzájárul iskolánk tanulóinak szellemi, értelmi fejlődéséhez. Az ingyenesen biztosított kazetták, cd-k a leendő elsősök számára mindig kedves meglepetésként szolgáltak, jó volt látni a csillogó szemeket, mikor megkapták a Palánta ajándékát.

Az iskolánkban tartott előadások karácsony tájékán új színt vittek az iskolai karácsonyváró programunkba. Ezek az előadások sok tapasztalatot nyújtottak tanulóinknak becsületből, emberségből, szeretetből.

Minél több külső partner veszi komolyan az ifjúság nevelését, oktatását, annál hatékonyabb munkát tudnak végezni az iskolák. A Palánta Gyermek- és Ifjúsági Misszió eddig is nagyban hozzájárult iskolánk pedagógiai munkájának, hitvallásának megvalósításához, és reméljük, a későbbiekben is számíthatunk együttműködésükre.

Karácsonyi bábelőadás

A Palánta misszió munkatársai évek óta színesítik, gazdagítják iskolánkban a húsvéti és karácsonyi ünnepekre való felkészülést. Előadásaikon az alsó tagozatos gyermekek vesznek részt.

Ez a korosztály még nyitottabb az őszinte, szeretetteljes értékek befogadására. Az előadások segítik a bennük szunnyadó pozitív tulajdonságok felszínre hozását, melyeket a mindennapi életben őket érő káros hatások, a környezetük-ben sajnálatosan eluralkodó negatív értékrend gyakran háttérbe szorít.

Tapasztalataink alapján a misszió a célkitűzéseiben meghatározott elképzeléseit eredményesen valósítja meg. Gyakorlati szempontból is pozitív az együtt-működés.by Dr. Radut