Skip to Content

Palánta Misszió, a Gyermek - Lélek - Mentő ®

A jó szülők legféltettebb kincse a gyermek. A gyermek, akikben életük folytatását látják, s akinek a magukénál sokkal jobb sorsot szánnak. A gyermek, akinek jövőjét szeretettel egyengetik. A jó szülő szeretné, ha gyermeke kikerülné azokat a buktatókat, amikben ő egykor megbotlott. S azóta már milyen sokat változott negatív irányba a világ! A rossz dolgok: az erőszak, a pornográfia, az alkohol, a kábítószer és megannyi lelket és testet fertőző, majd tönkretevő méreg, számtalan forrásból árasztja el a mai gyermeket. (Mi vezethet idáig?-"Gondolatok egy hír kapcsán.")

A másik ember tisztelete, szeretete, a helytállás, a hűség, a türelem, az engedelmesség, a jó erkölcs pedig egyre inkább értékét veszti. Hogyan lehet változtatni ezen? Hogyan lehetne a mai gyermek életét biztonságban tudni?

Ebben segít Önnek a Palánta Gyermek-Lélek-Mentő.

                                               Palánta a Gyermek-Lélek-Mentő

A Palánta Gyermek- és Ifjúsági Misszió munkatársai 1991-től szánják oda életüket Magyarország jövőjéért, a felnövekvő generációért.

Tudjuk, hogy a családok meggyengülésével és az ország társadalmi átalakulásával együttjáró folyamatban a legnagyobb vesztes a gyermek. Tapasztalataink szerint nem jut neki elegendő szeretet, személyes gondoskodás, bölcs szülői eligazítás, és nem kapja meg a megfelelő alapot értékítéleteihez, nincs elegendő feltöltés „érzelmi tankjában”, ezért nincs ami megőrizze helytelen döntésektől, rossz társaságtól és a sodródástól, ami idővel egész életét tönkreteszi.

A Palánta Gyermek-Lélek-Mentő munkatársai ebben a helyzetben állnak a szülők, pedagógusok és gyermekek mellé.

Munkánk országos méretű.

Kapcsolatban állunk az ország általános iskoláinak több, mint egyharmadával, valamint óvodákkal és középiskolákkal. Bábdarabjainkat gyermekek tízezrei látják karácsony és húsvét idején. A gyerekekkel általános iskolai programunk keretében iskolai csoportokban foglalkozunk.

Bibliai foglalkozásainkat tanóra után, a napközis időben tartjuk. Gyermek-Lélek-Mentő munkatársaink a Szent Írás legfontosabb történeteit és tényeit tanítják a gyerekeknek. Iskolai csoportjainkba szeretettel várunk minden gyermeket, szülőt és pedagógust! Játékos óráinkra a gyerekek szívesen járnak.

Szempontunk, hogy az élet gyakorlati kérdéseiről szóló bibliai tanításokat a gyerekek megismerjék, és a hétköznapi életükben használják. Így lesznek boldogok, és a környezetük is észreveszi: Isten Igéjéből a gyerekek csak jót tanulnak.

A Palánta Gyermek-Lélek-Mentő munkatársai jelenleg 135 iskolában tanítanak, heti rendszerességgel. 500 csoportunkban több ezer kisgyermek találkozik Isten Igéjével minden héten 80 budapesti és 55 vidéki intézményben.

A Biblia világát kezdetben mesekazettákkal, majd zenés, műsoros CD-kel hoztuk közelebb a gyermekekhez. Minden évben, a tavaszi beiratkozás alkalmából, 35 ezer gyermek - minden harmadik beiratkozó kicsi elsős - kaphat egy-egy ajándék műsoros CD-t kifestővel. A CD címe: Tavaszi Kirándulás.

Évente 100.000-nél is több gyermek találkozik a bibliai értékrenddel bábelőadásaink útján az iskolákban-óvodákban - hall Isten szeretetéről, a megbocsátásról, és az elfogadásról. Karácsonykor 70-80 ezer, húsvétkor 40-50 ezer gyermek vesz részt bábműsorainkon. Jelenleg 5 fővárosi és 50-60 vidéki önkéntes bábcsoport működik aktívan. Segítségükkel a felnövekvő generáció értékrendje, lelkülete, hatékonyan formálható.

Az ország 1100 iskolájával állunk rendszeres kapcsolatban. 600-700 oktatási intézménybe jutnak el a bábcsoportok, és még egyszer ennyi helyen várják őket.

A tizenéves generációnak Ifjúsági Lélek-Mentő szolgálatunk segít helyes szerepmagatartást és identitást kiformálni. Az 2007 óta közel 6.000 diák vett részt egészségfejlesztési oktatási programunkban. Témáink: párkapcsolatok, szeretet-szerelem, szenvedélybetegségek, kommunikáció és agressziókezelés.

A Palánta Gyermek-Lélek-Mentő munkatársai elkötelezett hívei a felnövekvő generáció mentális, szellemi és erkölcsi tisztaságának. A jövő egészséges családjainak ez adja alapját. A társadalom gyógyítását az egyének és a családok helyreállításával lehet elkezdeni. Ebben munkatárs a Palánta Gyermek- és Ifjúsági Misszió.oldal | by Dr. Radut