Skip to Content

Gyermek- és kamasztábor

Palánta Gyermektábor

1991-ben indult a Palánta Gyermektáborok szervezése.

Módszereit és tartalmi megvalósulását, azóta sok helyen követik. Megszámlálhatatlanul sok gyermek nyert már áldásaiból országszerte, sok egyházi közösség/felekezet munkája nyomán.

Turnusonként 60-90 gyermek táborozik velünk, többségében azok a gyerekek, akik év közben járnak Palánta bibliaórákra. A táborozó gyerekeknek kb.1/3 része jön a tágabb ismerősi körből. Sok visszatérő táborozónk van.
Gyermektáborunkat általában tanévzárást követő héten (június vége-július eleje) tartjuk tekintettel arra, hogy a családi pihenést, nyaralást ne szakítsa félbe.

Táborhelyünkként Magyarország határain belül kisebb falvak, községek ifjúsági táborhelyei szolgálnak.

A tábor jellegzetessége, hogy kiscsoportokban foglalkozunk a gyerekekkel. A bibliai történeteket 1-1,5 órában olyan módon dolgozzuk fel, hogy közben játszunk, beszélgetünk a résztvevőkkel.

A tábor másik lényeges pontja az esti alkalom. Itt nagyon sokat énekelünk, és táblarajzokkal, bábelőadással, bohóc- és pantomim jelenetekkel hirdetjük nekik Isten igéjét.

Ezek adják meg a tábor vázát.

Ezen kívül vannak délutáni programok, melyeket megpróbálunk nagyon színessé tenni (pl. strand; izgalmasabbnál izgalmasabb szakkörök: sport, kézműves, sakk, báb, dráma; tűzoltók látogatása stb.)

Célunk: a bibliai értékrendet megismerve, tisztességes, becsületes, felelősségteljes nemzedék álljon elő, amely képes a társadalom hasznos és építő tagjává válni.

Beszámoló 2011-es nyári táborunkról.

A táborral kapcsolatban érdeklődni lehet:

Kecskemétiné Lux Anna
Gyermektábor koordinátor
Tel: 06-70-332-78-91
palanta@enternet.hu

Fiú kamasztáborok szervezése

Gyermekotthonokban élő, vagy családokból érkező, és Istenhez közeledni vágyó tizenévesek számára kaland-, evezős-, kerékpáros- és túlélő táborokat tartunk.

Résztvevők száma átlagosan 15-20 fő.

Célunk ugyanaz, mint a gyermektáboroknál – természetesen a módszerek mások, ahogy a korcsoport megkívánja. Tapasztalataink szerint az ilyen tábor „embert-próbáló” feladat. De megéri. Azok a fiatalok, akik részt vesznek kamasztáborainkon, egész életükre viszik el magukkal a tapasztalatokat: a kalandokat és az életükben alapot jelentő bibliai értékeket.

Kamasztáborral kapcsolatban érdeklődni lehet:

Kőrös Tibor
Tel: (06-1) 322-00-34
Email: psfa@enternet.hu
 oldal | by Dr. Radut