Skip to Content

Egy ars' poetica a Tavaszi Kirándulás CD-vel kapcsolatban a Palánta vezetőjétől, háttér-információkkal

Meg fogjuk látni...

A gyerekek hazaviszik a CD-t. És meghallgatják. Gondolod, hogy egyszer? Tévedsz. A gyerekek nem olyanok, mint a felnőttek! ÚJRA ÉS ÚJRA meghallgatják, majd ismét és ismét, egészen addig, ameddig már fejből tudják, mi következik, és még akkor is továbbhallgatják. Miért? Mert szeretik az üzenetét, mert reménységet ad nekik, mert elgondolkodtatja őket, mert az Úr Jézushoz kapcsolja őket, elrejtettséget élnek át: megérzik a menny közelségét.

Ismerni fogják az evangéliumot. Ezen a CD-n a történetek olyan bibliai igazságokat mutatnak be, amikből a feltámadt Jézust lehet megismerni. S a gyerekek meg fogják Őt ismerni. És mi meglátjuk majd az Isten dicsőségét. Ha adjuk nekik, ha nem szűnünk meg minden évben odaadni nekik, meg fogjuk látni az ébredést! Mert vetünk. Mert időben cselekszünk. Mert imádkozunk. És, mert nem adjuk fel.

Hiszünk, hit által tesszük, amit teszünk, és boldogok vagyunk, mert látni fogunk: az Úr elhozza a dicsőséget, ami ki fog áradni földünkön – egy megváltozott társadalmat! Gyermekeket és szülőket, akik szeretik egymást és szeretik azokat, akik körülöttük vannak. Újjászületett embereket, akik másként élnek.

Mit kapnak tőlünk a gyermekek?

Egy ajándék CD-t, és egy vidám foglalkoztató füzetet. Hangos könyvet, amiről a gyermekek a történeteket annyiszor hallgathatják meg, ahányszor szeretnék, és ami eligazítást ad nekik a Bibliából, Jézusról, és arról, hogyan helyes élni.

Mi ez a számukra: reménység, lehetőség, megragadható üzenet, elrejtettség, békesség. Ez sugárzik a CD-ről minden egyes gyermekhez. Hogyan fogadják? Szeretik. Dalait tudják. Üzenete bejut a kis fejecskékbe, és elfoglalja a gyermekek gondolatait. Választ ad a kétségekre és félelmekre.

Gyermek nem úgy hallgat CD-t, mint a felnőtt: „Ja, ezt hallottam már…”. Nem! Hanem hogyan? Újra és újra felteszi, amíg már tudja fejből, de tovább is hallgatja. Miért? Mert elrejtettséget él át, képzelete szárnyalhat, s pótolja számára a hiányzó esti mesét, amit gondterhelt, vagy „tv előtt kikapcsolódó” szülei elfelejtettek elmondani neki…
Szerte az országban vannak már gyermekek, akik e CD útján – legalábbis értelemmel – megtudták, mi az evangélium. Nem azért, mert szüleik hittanra íratták be őket, nem azért, mert egy elkötelezett lelkész vagy pap megkereste őket, hanem, mert eljutott hozzájuk a beiratkozáskor egy ajándék, egy hangos könyv és egy foglalkoztató füzet, és mert ez hiányt töltött be az életükben, mert szükségük volt és szükségük van rá… és ezt hallgatják, akár hónapok óta, újra és újra, meg-megújuló figyelemmel és lelkesedéssel.

Miért fontos ez?

Mert azok, akik az evangéliumon nevelkednek, hitelt érdemlő gyermektanítóktól hallják, látják az üzenetet, akik CD-ket hallgatnak igével, evangéliumi zenével és történetekkel, egész gyermekkorukban, kevésbé fognak belesodródni azokba a kelepcékbe, amik a gyermekek számára vannak kitéve.

Csak legyen elegendő muníció! És legyen elegendő munkatársi csapat, akik kimennek ilyen helyekre, falunapokra, sporteseményekre, autós- és repülős napokra, lovas-napokra és egyéb megmozdulásokra, s elérik a gyerekeket és szüleiket! Csak legyenek odaadottak, akik felkészülten, jó üzenettel és hangvétellel átadják az evangéliumot.

S legyenek támogatók, akik lehetővé teszik, hogy a hangos könyvek és vidám foglalkoztatók (Tavaszi Kirándulás CD-k és Palánta Posták) eljussanak a felnövekvő generációhoz!

Mit teszünk?

Maradandó értékekeket ültetünk be, mint palántát, a kicsinyek szívébe. A gyerekek keresik az elrejtettséget. Vágynak a maradandó értékre. Szeretetet és biztonságot keresnek. Magányukban keresik a barátot. Ha nem kapják meg szüleiktől, Istentől remélhetik csak a segítséget. Ő mindig ott van velük. És mindig jóra tanítja őket.

De hogyan hallhatnának erről? Ezt segíti a „Tavaszi Kirándulás” c. gyermekprogram. Egy műsoros CD-n ajándékozzuk oda az iskolai beiratkozás alkalmával. Minden iskolában, ahol elfogadják, minden beiratkozó kisgyermeknek, (illetve szüleiknek), ahol igény van rá. 1996 óta minden tavasszal adtuk. Eddig háromszázezer családba jutott már el.
A felnövekvő generáció- a jövő társadalma! Gyermek-Lélek-Mentő szolgálatunk nekik segít. Tudjuk, hogy szükség van rá, bátrak vagyunk a cselekvésre, és megtesszük, ami rajtunk múlik. Ki áll mellénk?

Hol tartunk?

A CD műsor megvan – sokszorosításra vár. A vidám kifestő-foglalkoztató füzet, a CD-hez, nyomtatásra kész. A háttérmunkatársak is ugrásra készek. De a programhoz forrás kell. Mennyi? 36.000 kisgyermekhez – 9 millió forint. (Csak: 250.-/gyermek!) Enélkül nem lehet megrendelni az anyagokat, és nem lehet postázni sem!
De ez nem lehet akadály. Ha együtt cselekszünk, együtt fogjuk meglátni a csodát! Ma, itt, Magyarországon, saját népünk által!

Hogyan segíthetsz?

a./ Számlaszámunk a K&H Banknál: 10400205-02010397-00000000. A megjegyzésbe írd oda: Tavaszi Kirándulás! Köszönjük.

b./ Ha csekkre van szükséged, szólj telefonon, küldj smst, írd le a címed, faxolj, emailben írj, ami a leggyorsabb, és postafordultával küldjük. De feladhatod rózsaszín postai csekken is, a fenti számlaszámra – így gyorsabb. (Tel: 06-1-322-00-34. palanta [harmadik] enternet [dot] hu )

d./ Felajánlásod közhasznú alapítványunkhoz (Palánta Sorsfordító Alapítvány) érkezik, írd rá olvashatóan pontos címed, adószámod, ha szeretnéd, hogy adóigazolást állítsunk ki számodra, s támogatásodat az adódból levonhatod ha a hatályos jogszabályok megengedik. Mi minden fillért a gyerekek javára használunk fel.


Dr. Kováts György. A Palánta vezetője.

 

Kérdéseiddel keress meg bátran bennünket! ( palanta [harmadik] enternet [dot] hu )
A „Tavaszi Kirándulás” c. CD-t és a Kifestőt megismerkedésül, illetve személyes használatra, megrendelheted a Sorsfordító Könyvesboltban – ezzel is támogatod a munkát…:
( www.sorsfordito.addel.hu ; tel/fax: 06-1-342-4429; 1074.Bp.Rottenbiller.u.24.Ny:H-P.10-18.)

 oldal | by Dr. Radut