Országjáró Bábmisszió 2022. karácsonyi konferencia -beszámoló

A "hagyományokhoz híven" az idei karácsonyi ? OBM Konferencia is csodaszép, verőfényes ? októberi szombaton került megrendezésre.

Az ország több pontjáról - Kőszegtől Debrecenig - jöttek a bábcsoportok. Nagy örömünkre 3 erdélyi városból (Arad, Nagyvárad, Temesvár) is érkeztek bábosok. Olyanok is voltak, akik a távolság - vagy egyéb okok miatt - most zoom-on tudtak bekapcsolódni. De nem is ez volt a lényeg.

A lényeg az, ami folyamatosan összeköt bennünket, még a sok-sok kilóméter ellenére is: az Úr Jézus Krisztus és a gyerekek szeretete. ?Az, hogy ég bennünk ? a vágy, hogy minél több kisgyerekhez el tudjuk vinni az igazi karácsonyi történetet.

 

Képekben:



Megtelt a terem a bábmisszió lelkes önkénteseivel



""Konferencia résztvevő-2022-OBM-karácsonyi



Jelenetek az idei karácsonyi bábdarabból. Címe: Szabadulás a farkasverem fogságából.







Sok bíztató beszámolót hallottunk a bábcsoportok szolgálatáról



1) Szorgos munka folyt a galérián is - sok bábcsoport most tudta elvinni a karácsonyi előadáshoz a felszerelést, a gyerekek ajándékát.

2. ) A földszinti terem végében pedig a Sorsfordító Könyvesbolt bőséges kínálatából vásárolhattak kedvezményesen a konferencia résztvevői.

3.) A konferencia megszervezéséhez pályázati segítséget is kaptunk, így támogathattuk a résztvevők útiköltségét.







A Palánta munkatársak segítettek a csoportoknak a felkészülésben: 

Bal felső kép:  Hontvári Anna, a Palánta művészeti vezetője, a bábdarabok írója beszél az idei darab pedagógiai céljairól.

Jobb felső kép: Vadász Olga mutatja be az idei bábdabhoz tartozó éneket és koreográfiát úgy, ahogy majd az előadásokon a gyerekeknek fogják tanítani a csoportok.

Balra alul: Lódri Judit beszél a bábozás helyes technikájáról, a részletekről, amelyek élővé teszik majd az előadást.

Jobbra alul: Bátori Ildikó mutatta be, hogyan tudnak a bábosok a gyerekeknek segíteni a bábdarab üzenetét még jobban megérteni.