Bábkonferenciáink 2022-ben - beszámoló

Az idén több sikeres bábkonferenciát sikerült szerveznünk:

 

Február 8-án a Húsvéti Csoda c. darabot mutattuk be a Budapesti és az Országjáró Bábmisszió csoportjainak. Bár még nem telt meg a terem zsúfolásig emberekkel - többen zoom-on kapcsolódtak be az eseményekbe -, de betöltötte a termet az Isten és egymás felé való szeretet, a gyerekek iránti elkötelezettség, a reménység, hogy Isten kegyelméből talán ezen a Húsvéton már újra élőben bábozhatunk a gyerekeknek országszerte és a határokon túl.





  



Október 1-én Szerbiában jártunk, ahol Csantavéren rendeztük meg az ottani bábcsoportok karácsonyi konferenciáját, 15 érdeklődő részvételével.

 



 



Október 8-án 57 fő megjelenésével, köztük 4 erdélyi csoport tagjaival, és a kárpátaljai bábcsoportok on-line bekapcsolódásával a karácsonyi OBM konferenciára került sor.

Nagyon bátorítóak beszámolókat hallottunk a csoportok aktivitásáról, például nyári mese-táborról - minden nap újabb bábdarab bemutatásával, országszerte több helyen beindult, vagy tervezett Matiné előadásokról, játszótéri bábozásról, ukrán menekültek felé való szolgálatról.




  







Október 14-én pedig a Csodakönyv c. darabot mutattuk be a Budapesti Bábmissziós csapatoknak. Itt újonnan induló, alakuló csoportokról, és a régebbi csoportokba bekapcsolódó új önkéntesekről hallottunk bátorító híreket.



A konferenciák megszervezését az NKA is támogatta.