Skip to Content

Ars'poetica a palánta vezetőjétől

Meg fogjuk látni…

A gyerekek is hazaviszik a CD-t. És meghallgatják. Gondolod, hogy egyszer? Tévedsz. A gyerekek nem olyanok, mint a felnőttek. Újra és újra meghallgatják, majd ismét és ismét, egészen addig, ameddig már fejből tudják, mi következik, és még akkor is továbbhallgatják. Miért? Mert szeretik az üzenetét, mert reménységet ad nekik, mert elgondolkodtatja őket, mert az Úr Jézushoz kapcsolja őket, elrejtettséget élnek át: megérzik a menny közelségét. Ismerni fogják az evangéliumot. Cd-inken a bábdarab (mesetörténet) után olyan bibliai történet hallható, amiből a feltámadt Jézust lehet megismerni. S a gyerekek meg fogják Őt ismerni. És mi meglátjuk majd az Isten dicsőségét. Meg fogjuk látni az ébredést. Mert vetünk, mert időben cselekszünk, mert imádkozunk, és nem adjuk fel. Hiszünk, hit által tesszük, amit teszünk, és boldogok vagyunk, mert látni fogunk: az Úr elhozza a dicsőséget, ami ki fog áradni földünkön!

Mit kapnak tőlünk a gyermekek?

Egy-egy ajándék CD-t. Műsort, amin az előzőekben látott bábdarabot a gyermekek visszahallgathatják, ahányszor szeretnék, s ami további történeteket is ad a Bibliából, Jézusról. Mi ez a számukra: reménység, lehetőség, megragadható üzenet, elrejtettség, békesség. Ez sugárzik a CD-ről minden gyermekhez.
Szeretik. Dalait tudják. Üzenete bejut a kis fejecskékbe, és elfoglalja a gyermekek gondolatait. Választ ad a kétségekre és félelmekre.

Gyermek nem úgy hallgat CD-t, mint a felnőtt: „Ja, ezt hallottam már…”. Nem! Hogyan? Újra és újra felteszi, amíg már tudja fejből, de tovább is hallgatja. Miért?
Mert elrejtettséget él át, képzelete szárnyalhat, s pótolja számára a hiányzó esti mesét, amit gondterhelt, vagy „tv előtt kikapcsolódó” szülei elfelejtettek elmondani neki…

Már vannak gyermekek, akik e CD-k útján – legalábbis értelemmel – megtudták, mi az evangélium. Nem azért, mert szüleik hittanra íratták be őket, nem azért, mert egy elkötelezett lelkész vagy pap megkereste őket, hanem, mert eljutott hozzájuk egy bábdarab, és a „bábharcos katonák” CD-vel ajándékozták meg, s hallgatja, akár hónapok óta, újra és újra, meg-megújuló figyelemmel és lelkesedéssel.

Azok, akik az evangéliumon nevelkednek, hitelt érdemlő gyermektanítóktól hallják, látják az üzenetet, akik CD-ket hallgatnak igével, evangéliumi zenével és történetekkel, egész gyermekkorukban, nem fognak belesodródni azokba a kelepcékbe, amik a gyermekek számára vannak kitéve. Csak legyen elegendő muníció! És legyen elegendő harci csapat, akik kimennek ilyen helyekre, falunapokra, sporteseményekre, autós- és repülős napokra, lovas-napokra és egyéb megmozdulásokra, s elérik a gyerekeket és szüleiket! Csak legyenek odaadottak, akik felkészülten, jó üzenettel és hangvétellel átadják az evangéliumot.

 oldal | by Dr. Radut