Skip to Content

2015 húsvét - bizonyságaink a bábidőszakról (Fejér megye)

15 intézményben jártunk
796 km-t tettünk meg
1465-en hallották az evangéliumot a bábelőadásokon keresztül
1094 gyermek ajándékot osztottunk ki
125 pedagógusnak adtunk ajándékot

A bábdarabhoz az üzenet megerősítéseként egy barikás kerettörténetet szokott az Úr mutatni nekünk. Most valahogy semmi nem jutott eszünkbe, fogtuk a fejünket, mint Micimackó, hogy – Gondolj, gondolj!
Tudtuk, hogy emberi erőlködésből nem megy, átengedtük az Úrnak, vártunk és tudtuk, hogy a maga idejében meg lesz.
Egyik nap a férjemmel álltunk egy gyorsétterem pénztárjánál, amikor egyszer csak megjött. -Hú, mondtam a férjemnek, írnom kell, mert jön a bari!(Egyenesen a Mennyből!!!!)
Csak írtam, írtam, 30 km-re voltunk az otthonunktól, mire hazaértünk, 90 %-ban meg lett a szöveg. A többit a testvérekkel együtt megírtuk.
Csodálatos az Úr, mert pont annyi lett mindenből, ami a gyermekek és a pedagógusok számára befogadható, ugyanakkor elhangzik az evangélium, de nem erőltetett formában. Sok humort rakott bele az Úr, és hiszem, hogy a humor beépíti a lényeget.
MAGUNKTÓL SOHA NEM TUDTUNK VOLNA ILYEN SZÖVEGET ÍRNI!
Jézus él!

Első helyszínünkre elfelejtettük elvinni a térdelő szivacsot. A bábelőadás előtt eldőlt az egyik reflektor, kiégett az izzója. Gyula bácsi, technikusunk, nem szokta a szerelős dobozát mindig magánál tartani, de előző nap úgy érezte, hogy be kell tennie. Kedves férjem szerzett izzót, hozott térdelőszivacsot, Gyula bácsi meg tudta szerelni a reflektort. Mivel 5 km-re volt ez az otthonunktól, nagyon hálásak voltunk az Úrnak, hogy így megoldotta ezeket a problémákat. Az árnyjátek alatt mégis villogni kezdett a reflektor pont akkor, amikor Jézus imádkozik a kereszten.
A nyuszkónak beöltözött testvérünk kint ül a gyerekekkel a bábelőadás alatt. Így hallja, látja a gyerekek reakcióit.Az árnyjáték alatt, amikor Jézus imádkozik a Gecsemáné kertben, az egyik gyermek izgatottan mondta: Meg fog halni!
Utána a nyuszkó átbeszéli a bábelőadást a gyerekekkel, itt modta az egyik aranyos kisgyermek, hogy az a fehér valami ( Ordas Olga) becsapta a rókát!:)
Teli torokból énekelték, hogy FELTÁMADT!
Jó volt hallani!
Visszavárnak
...
Egy másik előadás előtt a kislány bábon lecseréltük a hajat és egy parókát raktunk rá. ( előzetesen bemutattuk Nektek ) Fekete loboncos haja lett. Tetszett is, meg nem is a csapatnak, de tudtuk, hogy az Úr valamiért ezt a fekete hajat szeretné a bábra. (volt más színű parókánk is) Itt most voltunk először, az intézmény kérte a bábelőadást a központból. Még meg sem jöttek a gyerekek, de tele voltunk örömmel és várakozással. Amikor megláttuk a gyermekeket, akkor jöttünk rá, hogy miért lett fekete hajú a kislány. 98%-ban aranyos tekintetű roma kisgyermekek voltak jelen. Tele hosszú fekete hajú kislánnyal. A tanító néni elmondta az előadás után, hogy 90%-ban halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek járnak az iskolába. Kihangsúlyozta, hogy milyen fontos számukra az üzenet és reméli, hogy változást hoz az életükbe. Most már azt is tudtuk, hogy mi volt az öröm és a várakozás a szívünkben. Isten akaratának megcselekvése. Mindenhol jó a gyermekek és a pedagógusok felé szolgálni, de ahol ilyen nagy a szükség, érezhető az Úr Jézus lelkeket gyógyító kegyelme.
Megköszöntük az Úrnak a lehetőséget, hogy ott lehettünk.
Visszavárnak

Ezzel kapcsolatban szeretném megosztani Veletek Gyula bácsi technikusunk gondolatát. Kérdeztem, hogy van-e valami a szívében a bábozással kapcsolatban:
A mostani bábidőszakban több olyan településen is jártunk, ahol nagy volt a szegénység. Roma és nem roma gyermekeken egyaránt látszódott a nélkülözés.
Mivel mi a jövőre vetünk, most még nem látjuk a munkánk eredményét. De Gyula bácsi szerint ( mindannyiunk szerint) ha felnő ez a nemzedék és ezekben a falvakban 1-2 gyermek Istenhez fordul, megváltozik az élete, az egész falura kiterjedő változást tud előidézni. Reménységük lesz és ez a szociális életükre is kihat! Amikor ezt elmondta Gyula bácsi, nagyon meghatódtam és felbuzdult a hála a szívemben, hogy ezt a munkát végezhetjük Veletek együtt!
...
Az egyik bábosunknak az egyik előadás előtt már nagyon fájt az oldala, de az Úr csodája, hogy amikor bábozott, mindig elmúlt.Ahogy lejött a bábbal, újra fájt neki.Előadás után már annyira görcsölt, hogy gyorsan el kellett vinni orvoshoz, ahol vénásan kapott fájdalomcsillapítót, mert kiderült, hogy vesegörcse van. Itt 8-kor kezdtünk, a következő előadás 11-kor lett volna, amire biztosan nem értünk volna oda.
DE!
Előző nap felhívott a következő helyszín igazgató nője, hogy mi lenne, ha 11:40-kor kezdenénk. Ez az Úr gondviselése! Csoda, hogy az orvos engedte, hogy a testvérnőnk bábozzon és 11:15-re már ott voltunk az intézményben, 11:40-kor pontosan tudtunk kezdeni. Az egész bábidőszakot (még 5 napot mentünk 6 helyszínnel) végig tudta csinálni. Fájdogált neki, de folyamatosan imádkoztunk érte és rendszeresen szednie kellett fájdalomcsillapítót.
Hiszem, hogy aznap a közbenjáró ima ereje győzött. Azonnal szóltunk a pásztorunknak, igy ő is, és általa többen is imádkoztak érte.
Az UH vizsgálat nem mutatott ki látható méretű vesekövet, de azt megállapította az orvos, hogy egy pici kövecske elindult kifelé. A bábidőszak végén a kövecske gond nélkül távozott a testéből. Dicsőség az Úrnak!

... Az egyik bábos testvérünk 3 műszakban dolgozik és pont a bábozás hetében lett volna éjszakás. Nem tudta elcserélni a műszakot, így szabadságot vett ki arra a hétre. Modtuk is neki, hogy milyen nagy áldozat ez a részéről.
Most kapta meg a fizetését, ami 10000.- Ft-tal több lett annak ellenére, hogy 1 hétig szabadságon volt! Ő sem érti, hogyan történhetett.
Ilyen a mi Urunk!

Nagyon csodálatos az Urat szolgálni. De van valami plusz csoda, amit az Úr a testvéri közösség által végez bennünk. Mivel sokat vagyunk együtt, még mélyebben megismerjük egymást. Látjuk egymás problémáit, így tudjuk egymás terheit hordozni. Felfedezzük az egymásban rejlő kincseket. Jó látni, hogy ami az egyikőnkben nincs meg, ott van a másik testvérben, és igy lesz teljes az egész. Ugyanakkor a csapatmunkában az a legjobb, hogy egymás nélkül nem tudnánk megcsinálni.

Egy nagyszerű gyülekezet nagyszerű pásztori vezetéssel áll mellettünk szellemi befedezettséggel, anyagi támogatással, imatámogatókkal, technikusi segítséggel, kamerással, fotóssal. Volt, aki a csomagolásban segített, volt, aki CD-t, DVD-t írt.
Volt, aki elhozta az ajándékokat. Férjeink támogatnak bennünket, amiért nagyon hálás vagyok. Kirendelte az Úr a gyerekvigyázókat.
Ami pedig a legfontosabb, hogy megáldott minket minden erővel!
Nagyon hálás vagyok az Úrnak, hogy szolgálhatjuk Őt, hogy felszínre hozta a bennünk rejlő ajándékokat, és használja az Ő céljaira, ami a megmentés, helyreállítás!

Isten áldjon Titeket!oldal | by Dr. Radut